Visual

Team Persoonlijke Begeleiding stelt zich voor  

Een aantal kinderen krijgt al geruime tijd persoonlijke begeleiding. Misschien heeft u de namen van de persoonlijke begeleiders thuis al wel voorbij horen komen. Maar welke gezichten horen er bij die namen? De persoonlijke begeleiders stellen zich graag aan u voor.

Wat doet het Team Persoonlijke Begeleiding (PB-team)?

‘Wij geven persoonlijke begeleiding aan diverse kinderen op school. Als team zijn wij in dienst van De Schavuiten. Dit is een verpleegkundig kinderdagverblijf. De school heeft ervoor gekozen om met één zorgaanbieder te werken. Dit zorgt voor zo veel mogelijk rust en continuïteit. De Schavuiten zijn daarom al jaren het vaste gezicht binnen de school. Wij begeleiden kinderen die, naast wat de klas kan geven, extra zorg of ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld extra ondersteuning om tot werken te komen, even eruit om tot rust te komen, of begeleiding bij eetmomenten. We werken veel individueel met de kinderen buiten de klas, maar soms ook in de klas.’

Voorstelronde

Loïs Maassen

‘Ik ben Loïs Maassen en woon met veel plezier in Katwijk met mijn gezin. Na HBO SPH in Den Haag heb ik tien jaar in Zoetermeer gewerkt als begeleidster op een woongroep. Nu werk ik al heel wat jaren op De Thermiek als persoonlijk begeleider, waar ik heel erg van geniet. Naast mijn werk vind ik het heel leuk om te zingen. Dit doe ik in een koor.’

Ingeborg

Ingeborg
‘Mijn naam is Ingeborg en ik werk sinds eind 2021 als persoonlijk begeleider via De Schavuiten op De Thermiek. Elke dag een stukje meelopen met de kinderen vind ik prachtig om te doen! Sinds een kleine twee jaar mag ik mijzelf baasje van een Rottweiler noemen. Wij zijn samen druk bezig met speuren en sport en spel. Daarnaast kan ik ook volop genieten van mijn hobby keramiek en niet te vergeten mijn kinderen en echtgenoot.’

Sandra Westerhoven

Sandra Westerhoven

‘Ik ben Sandra Westerhoven. Sinds 1 mei werk ik met veel plezier als persoonlijk begeleider op De Thermiek. Tot mijn veertigste heb ik als leerkracht in het basisonderwijs voor de groep gestaan. Daarna als secretaresse van het gemeentebestuur van Lisse een hele andere koers gevaren. Nu toch weer terug in de onderwijswereld. Daar ligt mijn hart! Thuis geniet ik van de tuin en mijn vele huisdieren. Twee kleinzoons (eeneiige tweeling) maken mijn leven een feestje. Graag tot ziens in de klas of op de gang!’

Hadayfa

Hoedayfa

‘Mijn naam is Hoedayfa maar iedereen noemt mij Hoedy. Ik ben 26 jaar en vanaf dit jaar ben ik vijf dagen per week werkzaam op De Thermiek als persoonlijk begeleider. Daarnaast werk ik nog in de thuisbegeleiding. Hiervoor heb ik op de buitenschoolse opvang gewerkt. Tussen mijn drukke schema door studeer ik nog pedagogische wetenschappen. In mijn vrije tijd voetbal ik bij het geweldige Voorschoten ’97. Ik heb onwijs veel zin om aan de slag te gaan bij De Thermiek!’

Ingrid Schulte

Ingrid Schulte

‘Ik ben Ingrid Schulte en werk nu anderhalf jaar op De Thermiek als persoonlijk begeleider. Naast begeleider, ben ik ook coördinator van ons team. Ik ben verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van ons team binnen de school. Na mijn studie heb ik tien jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt bij een MKD (medisch kinderdagverblijf). Daarna ben ik even een hele andere kant opgegaan en heb ik zestien jaar bij mijn man in zijn eigen zaak, een doe-het-zelf-winkel, gewerkt. Toch bleef het werken met kinderen mij aantrekken, en toen de gelegenheid daar was, ben ik weer in het werk teruggekomen. Ik startte als gastouder, maar merkte als snel dat ik iets miste en meer wilde. Ik heb daarom na vier jaar besloten hiermee te stoppen. Via invalwerk bij Basalt, De Thermiek en buitenschoolse opvang de Vrije Vogel, ben ik sinds afgelopen schooljaar en vaste kracht in het PB-team. Ik werk hier met veel plezier en geniet van de kinderen. Van wie ze zijn en wat ze doen. In mijn vrije tijd doe ik graag aan handbal (keepster), concerten bezoeken, lezen en maak ik doorlopers in mijn puzzelboek. In het weekend sta ik zoveel mogelijk langs de lijn om mijn dochter en zoon aan te moedigen tijdens hun sportwedstrijden.’