Kleuters

Kleutergroepen
De Merels, De Mussen en De Mezen

Al spelend leren

Bij de kleuters (4 tot 6-jarigen) staat spelen centraal. Door te spelen leert een kleuter enorm veel en verovert hij een breed scala aan begrippen. We werken het hele jaar door met thema’s die aansluiten bij de beleving van de kleuters. Aan elk thema verbinden we zinvolle activiteiten die de kinderen uitvoeren. Dat doen zij met de hele groep of in kleinere groepjes.

Van winkel tot circus

De kinderen spelen in een speciale thema-spelhoek. De spelhoek is bijvoorbeeld een huis, winkel, school of circus. Ook leidt de spelhoek vaak weer tot andere activiteiten. Bij een winkel heb je namelijk geld nodig. Dat maken de kinderen dan bij het knutselen.

Van de verfhoek tot de boekenhoek

De kleuters kunnen spelen en leren in verschillende hoeken. Van een zand-, water- en bonentafel voor sensopathisch spel tot een verfhoek. En van een bouwhoek tot een spelletjeshoek en een boekenhoek. In sommige kleutergroepen is er ook een lees-en schrijfhoek.

SO05

Met Groei en Praatboeken

Bij de voorbereiding en uitvoering van het thema gebruiken we methoden zoals ‘Groei’, ‘Pyramide’ en ‘Praatboeken’.

Voor iedere groep een vogelnaam

De groepen op locatie Blauwe Vogelweg hebben vogelnamen. Daarbij maken we onderscheid naar leeftijd. De SO onderbouwgroepen hebben namen van vogels die dichtbij huis te zien zijn. De SO bovenbouwgroepen hebben namen van roofvogels. En de VSO-groepen hebben namen van trekvogels.