Goed verzekerd

Er kan altijd wat gebeuren. Thuis, maar ook op school. Dan is het een rustig idee als u weet hoe u en wij verzekerd zijn. Dat leest u hier.

Wij zijn verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid

Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee zijn wij verzekerd voor onze wettelijke verplichting om schade te vergoeden die ontstaat door onrechtmatig handelen van onze medewerkers. Helpt u als ouder mee op school? Dan bent u ook verzekerd op deze verzekering voor aansprakelijkheid. Een rustig idee.

Zorg dat u ook goed verzekerd bent

Is er schade? Dan beoordeelt onze verzekeraar wiens schuld dit is. Niet alle schade die bijvoorbeeld leerlingen veroorzaken kunnen wij verhalen op onze aansprakelijkheidsverzekering. Wij adviseren u daarom om ook zelf ook een aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. De meeste mensen hebben deze verzekering.

Geen zorgen met een (school)ongevallenverzekering

Wij raden u aan om een (school)ongevallenverzekering af te sluiten. Uw kind is dan verzekerd voor alle ziektekosten die het gevolg zijn van lichamelijk letsel. Met uw zorgverzekering bent u namelijk niet verzekerd voor al het lichamelijk letsel of u bent verzekerd tot een bepaald maximum. Bijvoorbeeld bij schade aan het gebit.

Goed om te weten
Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van spullen van ouders of leerlingen. Een school is een openbare ruimte. U bent dan zelf verantwoordelijk voor uw spullen.